5. Ofte stilte spørsmål

Ta en titt her. Kanskje finner du svar på det du lurer på.

PÅMELDING
Jeg har meldt meg på i feil klasse. Går det an å bytte?

Svar: Ja, det går bra. Send en mail til post@montebellorittet.no så fort som mulig. Vi øsnker å ungå endringer på sleve rittdagen.

Jeg har valgt feil pulje. Går det an å bytte?
Svar: Ja og Nei. Vi har nå stengt for puljebytte via «Min Side». Seeding av ryttere i turklassene foregår fortløpende. Dersom du mener du stpår plassert feil, ta kontakt med oss på mail: post@montebellorittet.no Vær oppmerksom på at seeding gjøres i forhold til seedingstabellen vår.

Hva må jeg gjøre for å delta i trippelkonkurransen?


Svar: Det er ingen egen påmelding til trippelen. Alle som deltar i alle arrangementene er automatisk med.FØR RITTET

Når blir løypa merket?

Svar: Vi merker løypa dagen før arrangementet. Grunnen til at vi ikke merker tidligere, er at vi har vært plaget med hærverk. De som ønsker å gjøre seg kjent i traseen henvises til kart på nettsiden samt fellestreningene.Jeg skal ta bussen til start. Hvordan får jeg med sykkelen min?


Svar: Sykler fraktes med lastebil som kjører sammen med busseneHvorfor heter det Montebello?


Svar: Montebellorittet har fått navnet etter fjelltoppen Montebello (533moh) som ligger på Vestskauen mellom Kabretta og Prestevannet. Navnet betyr jo «vakkert fjell» og utsikten herfra er flott. Direktør Schwartz ved Eidsfoss jernverk fikk bygget sitt eget jaktslott rett nedenfor toppen. På 30-tallet startet idrettsklubbene i Sande, Eidsfoss og Konnnerud Montebelloløpet som var et skogsløp på barmark. Løypa gikk over Montebellotoppen hvor stien fremdeles er blåmerket.


UNDER RITTET

Jeg er nødt til å bryte, hva gjør jeg?

Svar: Hvis du må bryte rittet må du huske å gi oss beskjed. Lever startnummer og brikke til en funksjonær ved start/mål eller en løypevakt.ETTER RITTET


Hvorfor står deltakerne i aktive klasser også oppført med resultat i tur-klassene?
Svar: Vi fletter inn elitens passeringstid ved 42km inn i turklassene. Dette er et krav som Birkebeinerrittet stiller til sine seedingsritt.Jeg skal ta bussen tilbake til Sande. Hvordan får jeg med sykkelen min?


Svar: Sykler fraktes med lastebil som kjører sammen med bussene.

 Må jeg gjøre noe for at seedingen skal gå i orden?

Svar: Du er selv ansvarlig for å registrere riktig ID tilhørende rittene du ønsker seeding til. Vi sender komplette resultatlister til de fire rittene vi er seedingsritt for.